• Retreats
Webshop
duurzaamheid ThermenResorts 1

Op weg naar een 100% duurzame wellnessbeleving

Bij Thermen Bad Nieuweschans steken we veel energie in het verduurzamen van ons resort, met als doel om medio 2024 volledig gasloos en dus ‘all-electric’ te zijn.

Lees verder
Wat wil je reserveren?
Entree incl. sauna Entree Thermaalbad
Voucher verzilveren
Ik heb een voucher

Workshop Ice Guys

Tijdens de drie uur durende workshop bereid jij je lichaam en geest voor op een ijskoud bad, door middel van visualisatie, lichaamsbewustzijn én ademhaling. Uiteraard doe je niet alleen, maar met de begeleiding van de Ice Guys. Stap uit je comfortzone en verleg je grenzen. Ervaar dé ultieme koude training. Deze workshop bieden we aan in samen werking met Retreats.

Tijdens de workshop is het dragen van badkleding verplicht , buiten de workshop om is het dragen van badkleding niet toegestaan. Let op; de workshop begint om 9.30 uur. (Alleen op 11 maart in de middag). Houd hier rekening mee tijdens het aangeven van je aankomsttijd.

Ice Guys Retreats

Begin je dag...

...met een heerlijk vers kopje kruidenthee. Geef je vervolgens over aan de Ice Guys, voor een grensverleggende workshop. Stap uit je comfortzone, neem het heft in eigen hand én neem regie over je leven met een verfrissend ijsbad. Je voelt je energiek! Kom langzaam en rustig bij na jouw intense ervaring en geniet van een heerlijke lunch inclusief gezonde smoothie. En daarna? Fijn opwarmen en ontspannen in onze heerlijke sauna’s en baden.

Wat ga je beleven?

 • Deelname aan een 3 uur durende workshop van de Ice Guys
 • De hele dag ontspannen in onze hartverwarmende sauna’s en baden 
 • Inclusief een smoothie en een heerlijk vers kopje kruidenthee
 • Inclusief deelname aan ons uitgebreide belevenisprogramma. Van heerlijke opgietingen, verwenrituelen en meditaties, tot bijzondere geurbelevenissen en floating sessies. Een extraatje. Van ons, voor jou!

Tijdens de workshop is het dragen van badkleding verplicht, buiten de workshop om is het dragen van badkleding niet toegestaan. 

€ 125,- per persoon

Goed om te weten

09.30 uur ontvangst deelnemers
10.00 uur aanvang programma
13.00 uur einde programma

Na afloop kun je uiteraard heerlijk opwarmen en ontspannen in al onze wellnessfaciliteiten.

Beschikbare data:

 • Zaterdag 11 maart (LET OP; workshop zal hier in de middag plaatsvinden!)
 • Zondag 12 maart

Heilzame werking van een ijsbad

De ‘Ice Guys Retreat’ gaat niet over één nacht ijs. De heilzame werking van kou in combinatie met ademhalingsoefeningen en afwisseling met de warmte, is immers breed én werkt nog lang door. Door de kou gaat je lichaam in een zogeheten overlevingsmodus, wat een energieboost geeft aan je lichaam en geest. Je voelt je na afloop meer ontspannen, vitaler en als herboren. De extreme kou activeert je afweersysteem en zorgt ervoor dat je bloeddruk en hartslag dalen. Naast een enorme energieboost, kent deze Retreat dus nog meer bijzondere (gezondheids-)effecten:

 • ❄️ Het versterkt je immuunsysteem
 • ❄️ Je geeft je bloedsomloop een flinke boost
 • ❄️ Je leert om je lichaam beter warm te maken
 • ❄️ Er komen gelukshormonen vrij
 • ❄️ Het werkt ontstekingsremmend

De workshop ‘Kou en Adem’ is een veilige workshop die in principe voor iedereen toegankelijk is, maar er zijn enkele situaties waarin je liever niet een ijsbad instapt. Bijvoorbeeld als je zwanger bent of als je last hebt van epileptische aanvallen. Alle uitzonderingsgevallen - ook wel contra-indicaties genoemd hebben we voor je op een rij gezet.

Jouw trainers

100% duurzaam!

Doel om medio 2024 volledig gasloos en dus ‘all-electric’ te zijn.

Lees er alles over

Maak een keuze.