• Retreats
Webshop
duurzaamheid ThermenResorts 1

Op weg naar een 100% duurzame wellnessbeleving

Bij Thermen Bad Nieuweschans steken we veel energie in het verduurzamen van ons resort, met als doel om medio 2024 volledig gasloos en dus ‘all-electric’ te zijn.

Lees verder
Wat wil je reserveren?
Entree incl. sauna Entree Thermaalbad
Voucher verzilveren
Ik heb een voucher

Vitaliteitsmassage

Bijzonder geschikt voor post-COVID patiënten

Breng je spieren en lichaam weer in balans, doe nieuwe energie op én ervaar de positieve werking van een gezonde ademhaling. Onze ervaren masseurs helpen je daarbij. Met een intensieve massage waarbij gebruik wordt gemaakt van technieken als cupping, stretching en krachtige grepen en bewegingen.

Onze specialistische vitaliteitsmassage draagt bij om jouw ademhaling te verbeteren. Daarnaast helpt het je om je energieker en fitter te laten voelen. Een uitkomst bij specifieke ademhalingsklachten als bronchitis, astma, hyperventilatie of post-COVID klachten.

Vitaliteitsmassage

50 minuten
  • Een vorm van massage specifiek geschikt voor mensen met klachten in het borstgebied gecombineerd met ademhalingsklachten.
  • Een uitkomst bij specifieke ademhalingsklachten als bronchitis, astma, hyperventilatie of post-COVID klachten.
  • Het bovenlichaam (rug, borst en buik) wordt hierbij stevig gemasseerd.
  • Een massage die diep op de spieren en op het bindweefsel werkt.
  • Zorgt voor een vermindering van spanning en reguleert de ademhaling d.m.v. bindweefselmassage.
  • Ademhalingsspieren ontspannen door o.a. technieken als cupping.
  • Een boost voor het immuunsysteem door o.a. lymfedrainage massage.
  • Mogelijkheid tot stimulerende massage om spierzwakte te reduceren.
  • Helpt vermoeidheid te verminderen en draagt bij aan een fit en energiek gevoel.

Dit moment is even helemaal voor jou. En voor je gezondheid!

Dit doet de vitaliteitsmassage voor jou

Met gezonde longen gaat ademen vanzelf, we staan er vaak niet bij stil hoe belangrijk onze longen voor ons zijn. En welk effect een juiste manier van ademhalen op ons heeft.

Voor mensen met astma, COPD, bronchitis, post-COVID klachten, paniek-aanvallen, hyperventilatie of andere ademhalingsproblemen is ademen helemaal niet zo vanzelfsprekend. De opname van zuurstof verloopt minder goed en hierdoor heb je minder energie en ben je meestal erg moe. Dit in combinatie met (te) veel spanning op het borstgebied en tussen je schouderbladen maakt dat je ademhaling nóg hoger en onrustiger wordt én dat je (nog) meer spanning, kortademigheid en vermoeidheid ervaart.

Een vitaliteitsmassage biedt verlichting en geeft meer energie. Er ontstaat meer ruimte voor de longen. Ook klachten aan onder meer rug, borst en schouders worden voelbaar minder. Beleef deze massage en voel je energieker, fitter én meer ontspannen!

De rol van de adem in de massage

Een vitaliteitsmassage is specialistischer én intenser dan bijvoorbeeld een ontspanningsmassage of anti-stress massage. Onze masseur gebruikt net wat krachtigere technieken, grepen en bewegingen. Een diepe en stevige massage van het bovenlichaam zorgt ervoor dat blokkades vrij komen en dat de energie weer vrij kan stromen. Als je tijdens de massage ontspant en bewust ademt, help je je lichaam om in balans te blijven. Zó breng je de aandacht naar je lichaam. Tijdens de massage vraagt onze masseur je regelmatig om in contact te blijven met je adem of je adem te verruimen op bepaalde plekken. Passend advies en verschillende oefeningen voor, tijdens én na de massage helpen je hierbij. Gezond voor je lichaam, goed voor jou!

Let op! De vitaliteitsmassage kent enkele uitzonderingsgevallen, of ook wel contra-indicaties genoemd. Dit zijn situaties wanneer de massage wellicht voor jou niet aangeraden wordt, informeer hiernaar via ons contactformulier.

Bijzonder geschikt bij post-COVID klachten

In het jaar 2020 werden we wereldwijd verrast met een virus, COVID-19 genoemd. Op dit moment is nog onvoldoende duidelijk hoeveel mensen klachten houdt, na het doormaken van dit virus. Wél is bekend dat vermoeidheid, conditieverlies, kortademigheid en stemklachten veel gehoorde klachten zijn die ook na het Coronavirus aanwezig blijven, óók voor een langere periode. Op fysiek vlak kunnen er aanhoudende klachten blijven bestaan.

Onze specialistische vitaliteitsmassage is bijzonder geschikt voor post-COVID klachten. Onze masseurs zijn erin getraind om bij post-COVID patiënten de disbalans terug te dringen in het lichaam. Met behulp van verschillende massagetechnieken, als bindweefselmassage, lymfedrainage en cupping kunnen rest klachten verminderen en krijgt het lichaam meer ondersteuning bij het herstellen na corona.

100% duurzaam!

Doel om medio 2024 volledig gasloos en dus ‘all-electric’ te zijn.

Lees er alles over

Thermen Cadeau

Geen mooier cadeau dan ontspanning in het vooruitzicht. Geef een Thermen Cadeau!

ontdek meer

Maak een keuze.