DE NL

Triggerpoint massage

Voor als je 'in de knoop' zit

Triggerpoints zijn micro verkrampingen in spieren die aanvoelen als pijnlijke verhardingen of “knoopjes”.
Bij de meeste soort pijnklachten zoals, rugpijn ,schouderklachten en hoofdpijn spelen ze een belangrijke rol.Echter ze ontstaan niet voor niks. Als je de oorzaak weet, kun je er blijvend wat aan doen.

Triggerpoint massage 35 min

35 minuten
  • Spierspanning opheffen
  • Zonder naalden
  • Terugkeren klachten op dezelfde plek

Triggerpoint massage 50 min

50 minuten
  • Spierspanning opheffen
  • Zonder naalden
  • Terugkeren klachten op dezelfde plek

Wat doet een Triggerpoint massage voor jou

Triggerpoints zijn micro verkrampingen in spieren die aanvoelen als pijnlijke verhardingen of “knoopjes”. Bij de meeste soort pijnklachten zoals, rugpijn, schouderklachten en hoofdpijn spelen ze een belangrijke rol. Echter ze ontstaan niet voor niks. Als je de oorzaak weet, kun je er blijvend wat aan doen.

Hoe ontstaan ze?
Triggerpoints ontstaan door het niet goed gebruiken van spieren, meestal in combinatie met een verkeerde stand of beweegpatroon. Normaliter zou je lijf het met rust of gecorrigeerde beweging weer op moeten lossen. Maar wanneer het zenuwstelsel overactief verstoord is, dan kan dat ervoor zorgen dat de klachten chronisch worden.

Oorzaken van Triggerpoints zijn:
Overbelasting, ongeluk, slechte ademhaling, onder belasting (zoals gips of een zittend beroep), ziekten, stress.

Voorbeeld van klachten die we kunnen behandelen:
- Chronische klachten wat met rust, sporten, oefeningen tot niets heeft geleid
- Spit/Isschiass, rugklachten waar geen oorzaak voor te vinden is
- Rug, schouder , nekklachten - Spanningshoofdpijn
- RSI-klachten, tennis/golfers/speerwerpers –elleboog
- Klachten die ontstaan door kleine herhaalde bewegingen
- Hielspoor
- Hamstringblessures
- Zweepslag
- Last van vaak voorkomende kramp in spieren

Actieve triggerpoints:
Deze zorgen vaak voor pijn en andere ongemakken op een andere plek dan waar het triggerpoint zit. Bekende voorbeelden zijn (spannings)hoofdpijn uit de nek en schouders of ischias waarbij er uitstraling vanuit de rug of bil in het been te voelen is.

Wat doen we tijdens een triggerpointmassage?
Na een anamnese en aftasting van de ketting die hoort bij je klachten gaan we door met een gecombineerde triggerpointmassage met “kou” technieken en behandelen we direct de aangedane spieren om ze weer op maximale rek te krijgen. Dit heeft wel degelijk effect en de kans is minder groot dat ze weer snel terugschieten in de kramppositie.

Na de behandeling krijg je uitleg en advies over de nawerking en hoe verder te voorkomen dat het terugkeert. Eventueel kunnen we nog gebruikmaken van de cross-tape techniek: een speciale medical tape constructie voor sneller herstel.

Dry needling vs. triggerpointmassage
De effecten van dry needling en een triggerpointmassage zijn hetzelfde. Het verschil is, dat bij dry needling gebruik wordt gemaakt van naalden en bij een triggerpointmassage niet. Daarnaast komt dry needling vaak in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekeraar. Vraag je zorgverzekeraar of deze triggerpointmassage ook vergoedt.

Klassieke massage vs. triggerpointmassage
Met gewone massage technieken gaan de triggerpoints niet weg. Als er iedere keer klachten op dezelfde plek of in hetzelfde gebied terugkeren waarbij geen slijtage of structuren kapot zijn (zoals Atrose) en er zijn 1 of meerdere triggerpoints aanwezig dan lukt dat niet met gewone massages.

Acupunctuur vs. triggerpointmassage
Triggerpointmassage is gericht op terugkerende klachten in de spieren en bij spierproblemen. Acupunctuur wordt toegepast bij energetische klachten, burn-out, slaapproblemen, darmproblemen, allergieën en stoppen met roken.

Restaurant Waters of the World

Geniet en laat je culinair verrassen in dit restaurant met een vermelding in de Lekker500!

Culinaire verwennerij

Massages

Maak je verblijf compleet met een heerlijke, ontspannende behandeling!

Voor een complete beleving

Maak een keuze.