• Retreats

Nieuw: Ontdek Cryotherapie!

Nieuw in Groningen: de cryocabine van -110 tot -160 graden.

Ervaar de kracht én de heilzame werking van extreme kou

Wat is Cryotherapie?

Een Cryo behandeling (soms ook Cryotherapie genoemd) is gebaseerd op een oeroud principe; je lichaam blootstellen aan extreme kou. Gedurende twee tot drie minuten sta je in een ijskoude cryocabine, met een extreme temperatuur van tussen de -110 en -160 graden Celsius.

Door de kou gaat je lichaam over in de zogeheten overlevingsmodus, wat een boost geeft aan het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Omdat het ‘droge’ kou betreft, is het in korte tijd goed uit te houden. Zowel je lichaam als je geest krijgen een fantastische (én koude) opkikker. Je voelt je na afloop meer ontspannen, vitaler en als herboren. En, extra fijn; de heilzame werking van de behandeling blijft tot ongeveer 6 tot 8 uur doorgaan in je lichaam. Klinkt goed, toch?

Dé gezondheidsvoordelen

Enkele minuten in een kou van zo’n -110 tot -160 graden staan, is niet iets wat je direct koppelt aan een heerlijk dagje ontspanning. Tóch is het heel gezond en verzacht het diverse lichamelijke en geestelijke klachten. De kou in deze cabine zet je lichaam namelijk weer op scherp. De extreme kou activeert je afweersysteem én verbetert de doorbloeding in je lichaam. Naast een enorme energieboost, kent een Cryo behandeling bijzondere gezondheidseffecten, zoals:

  • Versterking van je immuunsysteem
  • Stimulerende werking op je organen
  • Tegengaan van huidveroudering
  • Vermindering van pijnklachten
  • Helpt bij huidklachten en reumatische aandoeningen
  • Fijn extraatje: het helpt ook nog eens bij het verbranden van vet

Hoe werkt het?

De deur van de cryocabine gaat open en je stapt – onder begeleiding- de cabine in met minimale kleding (speciale sloffen, sokken, handschoenen en droge kleding als een broekje en/of bh en topje). De temperatuur in de cabine zal geleidelijk dalen tot een temperatuur tussen de -110 en -160 graden Celsius. Deze kou wordt gerealiseerd door middel van vloeibare stikstof. Het voordeel van de cabine is dat de kou gelijk over je lichaam wordt verdeeld. Stikstof zakt snel naar de bodem van de cabine, en je bovenlichaam wordt daardoor minder koud dan je onderlichaam.

Op het moment dat je de droge kou op je huid voelt, is dit het sein voor je lichaam om in actie te komen. Je lichaam zet direct allerlei automatische processen in werking. Zo verbetert je doorbloeding, maakt het de stoffen endorfine en serotonine aan én scant je lichaam zichzelf op slecht functionerende onderdelen, die worden hersteld.

Na ongeveer drie minuten kun je de cabine verlaten. Het is normaal dat de huid rood is net na je behandeling en je zult tintelingen door je hele lichaam voelen.

Maak een keuze.