Webshop
Personeel horeca2 low

Thermen Bad Nieuweschans zoekt talent!

We zoeken collega's. Dit is jouw kans om te gaan werken in een wel héél relaxte omgeving.

Lees verder
Wat wil je reserveren?
Entree Arrangement
Voucher verzilveren
Ik heb een voucher

Omgeving Hotel Thermen Bad Nieuweschans

Kloktorentje Bad Nieuweschans

Thermen Bad Nieuweschans is gelegen in het Noord-Oosten van Nederland. In het voorjaar kun je hier genieten van bloeiende koolzaadvelden. Naast het wellnessresort biedt het voormalige Vestingstadje Bad Nieuweschans een breed scala aan culturele en levendige activiteiten.

In Bad Nieuweschans

Andersom Anders
Andersom Anders is het atelier waar Jonathan Otten zijn werkstukken tentoon stelt. Hij is geboren op 19 augustus 1978 in Torhout (België) en woont momenteel in Bad Nieuweschans. Hier waagt hij de stap om voor zijn passie te gaan, en zich als Beeldend Kunstenaar te vestigen.

Cilia de la Court
In het oude vestingsplaatsje Bad Nieuweschans, tegen de grens met Duitsland, vindt u op een prachtige locatie het atelier en de expositieruimte van Cilia de la Court. Na een periode van 12 jaar in Frankrijk werkt en woont zij sinds eind 2007 weer in Bad Nieuweschans: Oudezijl 14. De beeldentuin is altijd open en vrij toegankelijk. Voor een bezichtiging van de schilderijen kunt u bellen: 0597 671737. Klik hier voor meer informatie.

LaKaserna
LaKaserna is gevestigd in de voormalige marechausseekazerne in het bijzondere grensdorp Bad Nieuweschans. Het monumentale gebouw is de afgelopen jaren duurzaam gerenoveerd. De hele benedenverdieping van het gebouw is expositieruimte voor hedendaagse kunst. Tevens bevind zich in het gebouw het atelier van María José Ramírez Ramírez. Het tentoonstellingsprogramma is in juli 2014 van start gegaan en trekt de aandacht tot ver over de landsgrenzen. Klik hier voor meer informatie en de actuele expositie.

 

Wat is er verder te doen?

Voorstraat 47
De atelier van kunstenaars Carla van den Berg en Klaas Russchen is gevestigd in de voormalige brandweerkazerne van Bad Nieuweschans. Het werk van deze kunstenaars, acryl/mixed media schilderijen, zijn op afspraak te bezichtigen (tel.: 0597-522299). U vindt de galerie op Voorstraat 47, schuin tegenover het kanon. Voor meer informatie klikt u hier.

Vestingmuseum
In het vestingmuseum, dat gehuisvest is in voormalige kanonniersbarakken aan de 1e Kanonnierstraat nr. 2, bevinden zich kaarten, oude foto's, opgegraven voorwerpen en veel documentatiemateriaal over Nieuweschans en omgeving. Midden in het museum is een grote maquette opgesteld waarmee de vesting wordt weergegeven zoals ze er omstreeks 1825 moet hebben uitgezien, met wallen en een brede gracht. Tevens is er in het museum allerhande drukwerk te koop: oude ansichten, postkaarten, boeken en kalenders.
Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00-16.00 uur en op afspraak. Telefoon 0597-542249 of 0597-521313

Vogelkijkhut Nieuwe Statenzijl
De Kiekkaaste, zoals deze vogelkijkhut ook wordt genoemd, is de enige buitendijkse vogelkijkhut van Nederland en heeft een goed zicht op de slikvelden van de Dollard. De hut staat op de kwelders bij Nieuwe Statenzijl.
Vanaf Groningen of Winschoten neemt u de A7 richting Bad Nieuweschans. Bij Bad Nieuweschans neemt u afslag 49 (N968), richting Drieborg. Vanaf Drieborg gaat u rechtsaf naar de Kroonpolder. Via de Kroonpolder gaat u naar de Reiderwolderpolder. In de Reiderwolderpolder gaat u op de T-splitsing rechtsaf naar Nieuwe Statenzijl. De ingang van het wandelpad is naast de sluizen gelegen. Het pad kan extreem blubberig zijn.

Kom tot rust en neem de tijd

Rust en stilte. En verder even helemaal niets. Dat is wat je mag verwachten van ons hotel. Je merkt het al als je richting Thermen Bad Nieuweschans rijdt: minder verkeer, uitgestrekte weilanden… Je rijdt de rust tegemoet

En in al die rust en stilte wacht ons hotel. Met 67 kamers waarvan er één voor jou is. Voorzien van alle luxe en gemakken. Jouw heerlijk zachte bed wacht op je na een dag vol wellness. We schudden je kussen alvast op...

Oh ja, we hebben heerlijke hotelarrangementen. Speciaal voor jou!

Hotel Thermen Bad Nieuweschans

Übernachten?

Möchten Sie bei uns übernachten? Schauen Sie sich dann unsere Hotel Arrangements an

Bekijk hotelarrangementen

Bekijk onze sauna's

Benieuwd naar onze sauna's?

Bekijk onze sauna's

Maak een keuze.