• Retreats

Nieuw bij Thermen Bad Nieuweschans; Cryotherapie!

Ilona Rave 29 Oktober 2020

Opwarmen en ontspannen in onze heerlijke warme sauna’s en weldadige thermale baden; daarvan is inmiddels algemeen bekend dat dit een positief effect heeft op lichaam én geest. Maar wist je ook dat het omgekeerde effect van warmte je lichaam een heerlijke boost geeft? Extreme kou zorgt ervoor dat je lichaam op de overlevingsstand gaat waardoor o.a. verzwakte organen een re-start krijgen en dode huidcellen worden verwijderd. Onze nieuwe Cryotherapie geeft je lichaam in slechts enkele minuten een fantastische (én koude) opkikker. Kom jij het binnenkort ervaren?

Een Fins schoonheidsgeheim
Een Cryo behandeling (soms ook Cryotherapie genoemd) is gebaseerd op een oeroud principe; je lichaam blootstellen aan extreme kou. Zo kennen de Finnen - de grondleggers van de sauna - de gebruikelijke traditie om zich na een saunabezoek een kwartiertje onder te dompelen in een ijskoud bad óf bevroren meer. Een vreemde traditie? Zeker niet. Deze ijskoude sensatie blijkt namelijk heel goed voor je te zijn en het heeft een ongekend groot aantal gezondheidseffecten. En, een goede gezondheid? Dát staat bij ons natuurlijk met stipt bovenaan. Daarom brengen we ook deze Noorse traditie naar Groningen én laten we jou bij Thermen Bad Nieuweschans kennis maken met de ijskoude én helende kracht van een Cryotherapie.

Image not found

Wat doet een Cryotherapie met je?
Enkele minuten in een kou van zo’n -110 tot -160 graden staan, is niet iets wat je direct koppelt aan een heerlijk dagje ontspanning. Tóch is het heel gezond en verzacht het diverse lichamelijke en geestelijke klachten. Door de kou komen verschillende stoffen in je lichaam vrij zoals endorfine en serotonine; stoffen die je vrolijk maken en je een volledig opgeladen en ontspannen gevoel geven. Indirect zorgt deze koude behandeling dus zeker voor een vermindering van spanning, voor meer energie én voor ontspanning van lichaam en geest.

Maar wat gebeurt er dan precies met je lichaam tijdens een Cryo behandeling? Een paar minuten lang wordt je lichaam blootgesteld aan extreme kou in onze speciale cryocabine (nátuurlijk met onze professionele begeleiding). De kou in deze cabine zet je lichaam weer op scherp. Vanuit een natuurlijke reactie trekt je lichaam het bloed terug naar je organen. Door het temperatuurverschil stijgt óók de temperatuur van je bloed, waardoor sommige virussen en bacteriën niet kunnen overleven. Je immuunsysteem krijgt zo een boost én je lichaam gebruikt op deze manier zijn eigen kracht om het lichamelijk en geestelijk herstel te bevorderen.
Tegelijkertijd koelt je huidoppervlakte razendsnel af. Je lichaam maakt hierdoor noodzakelijke enzymen, voedingsstoffen en hormonen aan. Slecht(er) functionerende of verzwakte organen krijgen hierdoor óók een boost en dode huidcellen worden verwijderd. Hierdoor herstelt je lichaam en worden vroegtijdige ouderdomsverschijnselen voorkomen.

Kortom; je lichaam wordt van binnenuit én op een natuurlijke manier ‘gedetoxt’. Je voelt je na afloop meer ontspannen, vitaler en als herboren. En, extra fijn; de heilzame werking van de behandeling blijft tot ongeveer 6 tot 8 uur doorgaan in je lichaam. Klinkt goed, toch?

De bewezen effecten van een Cryotherapie
Het aantal Cryo behandelingen is afhankelijk van je klachten én van je doel. Maar, na één koude behandeling voel je al direct effect. De bewezen effecten van een Cryotherapie zijn samengevat;

✓ Stimulerende werking op je organen
✓ Tegengaan van huidveroudering
✓ Een boost voor je energieniveau
✓ Vermindering van pijnklachten
✓ Herstelt en versterkt je immuunsysteem
✓ Helpt bij huidklachten en reumatische aandoeningen
✓ Fijn extraatje: het helpt ook nog eens bij het verbranden van vet

Binnenkort zelf ervaren? Dát kan!
Boek nu jouw Cryo behandeling bij een dagje sauna en/of dagje in onze thermale baden én beleef zelf de heilzame kracht van deze koude temperatuur.


Maak een keuze.