• Retreats

Quality Wellnessresorts Wereldkampioen Opgieten

Ilona Rave 15 September 2021

Nederlands succes tijdens het Aufguss WM, het wereldkampioen opgieten. Na een spannende finaledag zijn Sigrid van Rijswijk en Rianne van der Mierden, in het Poolse Celadz, bekroond tot Wereldkampioen Aufguss in de Team categorie. Sigrid en Rianne zijn normaal gesproken voornamelijk actief bij ons zusje Thermen Berendonck. 

In de grootste saunacabine ter wereld, het Sauna Colosseum, verzamelden zich afgelopen week de beste saunameesters van de wereld om hun kunsten te laten zien aan de jury en aanwezige gasten. Rianne van der Mierden en Sigrid van Rijswijk, werkzaam bij Thermen Berendonck, zorgden voor groots Nederlands succes. Met hun showopgieting ‘Reflections’ namen ze de jury helemaal mee in hun verhaal. “Een show waarin alles draaide om synchronisatie, werd tot in perfectie uitgevoerd”, aldus de aanwezige jury.

Trots op het resultaat

Quality Wellnessresorts is ontzettend trots op resultaat. “Maandenlang is er ontzettend hard geoefend op de verschillende shows en dan is het echt een fantastisch resultaat dat, na 7 jaar, de wereldkampioen weer bij ons vandaan komt”, aldus Fabian Dolman; directeur Quality Wellnessresorts) en zelf ook aanwezig om zijn kampioenen aan te moedigen.

Maandenlang is er ontzettend hard geoefend op de verschillende shows en dan is het echt een fantastisch resultaat dat, na 7 jaar, de wereldkampioen weer bij ons vandaan komt
Fabian Dolman - directeur Quality Wellnessresorts

“Het evenement was voor ons een groot succes, zeker voor onze kersverse Kampioenen Sigrid en Rianne. Maar, zo voegt Fabian er aan toe, ik ben ook enorm trots op al onze andere geweldige saunameesters die als deelnemer hebben laten zien welke kwaliteiten we in huis hebben. Hiermee kunnen we onze gasten de komende jaren écht een topbeleving bieden in onze Sauna Theaters.”

Een impressie van de finaledag van het Aufguss WM kun je hier vinden.

 

Volgend jaar vindt het WK plaats bij Thermen Bussloo

Volgend jaar vindt het WK Opgieten plaats in Nederland, in Thermen Bussloo. Benieuwd geworden naar de winnende show? De winnende saunameesters laten hun shows óók de komende maanden vaak zien in het Sauna Theater van Thermen Berendonck, maar óók in bij Thermen Bad Nieuweschans zullen deze shows te zien zijn.

 

Wat is het WK opgieten?

Tijdens de opgieting giet de saunameester een grote hoeveelheid water met etherische oliën op de warmtebron. Er komt dan waterdamp vrij die de saunameester, door te wapperen en te zwaaien met een handdoek, door de ruimte verspreid.

De WK opgieten wordt georganiseerd door de belangengroep van internationale saunabedrijven (Aufguss - WM), wiens belangrijkste taak is het organiseren van de Internationale Aufguss kampioenschappen op een hoog niveau voor wereldwijd publiek.

Tijdens de WK opgieten presenteren de beste aufgussmeesters ter wereld hun 'show-opgieting' aan een internationale jury en aan de aanwezige gasten. Hoewel een opgieting over het algemeen wordt gezien als hoogtepunt van een saunagang en veel showelementen bevat, is het belangrijk dat de oorspronkelijke bedoeling van een opgieting, namelijk ‘het gezondheidsaspect’, niet verloren gaat. Tijdens het WK Opgieten zal iedere deelnemer een of meerdere speciale opgietingen voorbereiden, die in het teken staat van een door de deelnemer zelf gekozen thema. De internationale jury zal de opgieting beoordelen volgens internationale kwaliteitskenmerken zoals professionaliteit, hittestijging, zwaaitechniek, geuren, thema en showelement..

De WK opgieten wordt georganiseerd sinds 2007 en jaarlijks groeit het aantal deelnemers en de belangstelling van het publiek.

Bij Thermen Soesterberg  zijn de showopgietingen standaard onderdeel van het dagelijke uitgebreide belevenisprogramma

Maak een keuze.