• Retreats

Restaurant Norell opgenomen in Lekker500

Ilona Rave 16 December 2021

Restaurant Norell is opgenomen in de Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland. Met deze vermelding behoort ons restaurant, gevestigd in Hotel Thermen Bad Nieuweschans, tot één van de 500 beste restaurants in Nederland. Een uitzonderlijke én mooie prestatie waar we zeer trots op zijn!

Acht keer op rij
De fijne kneepjes van de Nordic Cuisine, gecombineerd met de heerlijkste gerechten die we roken, koken, pekelen én fermenteren. We zijn niet voor niets opgenomen in de Lekker500-gids. Onder de naam Waters of the World behaalde we deze titel maar liefst zeven jaar achter elkaar. In mei 2021 onderging Waters of the World een heuse metamorfose én daar hoorde uiteraard een nieuwe naam bij: Norell, wat ‘Uit het Noorden’ betekent. In het vernieuwde restaurant beleven onze gasten de allerbeste én lekkerste gerechten uit het Hoge Noorden. En dát is óók de organisatie van de Lekker500 opgevallen!

Culinaire verwennerij
De onafhankelijke recensenten die Norell beoordeelden, zijn zeer te spreken over het keuzemenu dat geserveerd werd. Zo omschrijven ze het hoofdgerecht als ‘perfect’ en verdient de ‘kaasplank met Zweedse cider’ volgens hen een groot applaus. Over de geserveerde wijnen en ambitieuze gastvrouw is de jury minstens positief; ‘De gastvrouw verstaat de kunst om gasten te ‘lezen’ en heeft een uitstekende kennis van wijn’. Hun eindoordeel? ‘Hier wordt je culinair verwend, voor een goede prijs. Welkom in Lekker!’.

Lekker500-gids
Lekker’  is de maker van deze Nederlandse restaurantgids, die dit jaar 44 jaar bestaat. De restaurants in de Lekker500 zijn beoordeeld op maar liefst zestig onderdelen. De juryleden beschrijven in hun rapporten vooral hoe het diner is geserveerd en bereid. Ook de keuze voor de wijnen komt uitgebreid aan bod. Stefan Steinigeweg, Chef-Kok van restaurant Norell, is supertrots op de notering van ‘zijn’ restaurant in de Lekker500. ‘Het is een bekroning op ons werk, maar uiteraard zien wij óók graag blije- en tevreden gasten die genieten van onze fijne gerechten. Dat is voor ons minstens zo belangrijk!,’ aldus Steinigeweg.

Zelf proeven?
Ben je benieuwd naar de heerlijke gerechten én bijzondere dranken van Norell? Tijd om een tafel te reserveren! Dat doe je hier. Je bent iedere dag vanaf 17.30 uur welkom om te dineren. Zoals ook de jury van Lekker500 verklapte, eet je bij Norell voor een scherpe prijs.

Het is een bekroning op ons werk, maar uiteraard zien wij óók graag blije- en tevreden gasten die genieten van onze fijne gerechten. Dat is voor ons minstens zo belangrijk!
Stefan Steinigeweg - Chef-kok Restaurant Norell

Maak een keuze.