• Retreats

Een nieuwe look, een nieuwe naam: Restaurant Waters of the World wordt Norell.

Ilona Rave 11 Mei 2021

In Thermen Bad Nieuweschans blijven we je verwennen en verrassen. Oók op culinair niveau. Zo heeft ons restaurant Waters of the World een metamorfose ondergaan. En, daar hoort een nieuwe naam bij: Norell. In ons vernieuwde restaurant proef en beleef je het beste uit het Hoge Noorden in het noorden van Nederland.

Midden in coronatijd vonden we het ook tijd voor vernieuwing, een volgende culinaire stap. Ons restaurant Waters of the World is verbouwd én terwijl we het interieur restylede schreven we een wedstrijd uit voor al onze gasten. Iedereen mocht meedenken over de nieuwe naam voor ons luxe, culinaire restaurant. Het werd… Norell!

Image not found

 

Authentiek, vriendelijk en creatief

Norell. ‘Uit het Noorden’ betekent het. Een even mooie als toepasselijke naam, want het sluit aan op het Nordic thema van ons resort én op onze Scandinavische wellness. Bovendien ligt ons resort in ons eigen Hollandse hoge noorden, het bovenste puntje van Groningen. Dat had de winnaar van de wedstrijd ongetwijfeld ook in gedachten.

Meer dan 1.100 inzendingen

‘Wie bedenkt de mooiste naam voor ons vernieuwde restaurant?’, vroegen we op social media en in onze nieuwsbrief. Wat werden we verrast, want meer dan 1.100 gasten stuurden een idee in. Zoveel mooie, creatieve namen; kiezen was nog een hele uitdaging. Daarom bedachten we nóg iets leuks: alle medewerkers van ons wellnessresort stemden op hun favoriete naam.

“Alle medewerkers beslisten mee via een stemronde, daaruit kwam Norell als grote winnaar”, vertelt Pieter Spruyt, General Manager van Thermen Bad Nieuweschans. “De naam is 100% Scandinavisch en associeer je met authentiek, vriendelijk en creatief.
Het zegt iets over onze ligging, over de menukaart én onze culinaire ambities. We zijn er heel blij mee. En de winnaar ook, want die mag komen genieten van een gastronomisch diner in Norell én van een dag in onze thermaal baden en andere weldadige wellness."

Image not found

Puur en culinair genieten

Aardse kleuren en natuurlijke materialen. De sfeer in het nieuwe Norell is warm en knus, of ‘Hygge’ zoals ze het in Scandinavische landen noemen. In het ‘oude’ Waters of the World was het al genieten op niveau – het staat al jaren in de Lekker500 gids – en met het nieuwe Norell leggen we de culinaire lat nog weer hoger. De kaart is geïnspireerd op de Scandinavische keuken, de ingrediënten zijn vooral lokaal, zoveel mogelijk hier uit de Groningse regio. Chef-kok Stefan Steinigeweg haalt veel culinaire inspiratie uit de Scandinavische keuken. Door een combinatie van moderne en traditionele kooktechnieken en het gebruik van regionale ingrediënten creëert hij eigentijdse gerechten in de stijl van de Nordic Cuisine.

Alles in ons wellnessresort is gebaseerd op de tradities en puurheid van het authentieke Scandinavië. De thermaal baden en sauna’s, het hotel, het belevenisprogramma met prachtige rituelen én de drie restaurants. Waters of the World was al heel fijn, het nieuwe Norell is nog luxer, nóg lekkerder, nog meer Nordic. Onze tip: kom culinair genieten, zodra het weer mag en kan!


>> Bekijk meer van Restaurant Norell 

Maak een keuze.