• Retreats
Webshop
duurzaamheid ThermenResorts 1

Op weg naar een 100% duurzame wellnessbeleving

Bij Thermen Bad Nieuweschans steken we veel energie in het verduurzamen van ons resort, met als doel om medio 2024 volledig gasloos en dus ‘all-electric’ te zijn.

Lees verder
Wat wil je reserveren?
Entree incl. sauna Entree Thermaalbad
Voucher verzilveren
Ik heb een voucher

Wie wint de Classic-Cup? Beslis mee op 4,5 en 6 november!

Ilona Rave 28 Oktober 2022

Authentiek en puur Fins. Of zoals wij ‘t in Groningen zeggen: ‘terug naar de bron’. Tijdens onze Classic Cup op 4,5 en 6 november presenteren de beste saunameesters hun opgietshows aan jou in onze Kelo-sauna. Nouja, shows… We gaan deze dagen júist terug naar de basis. Denk aan de heerlijke geur van etherische oliën, ijsballen, wapperende handdoeken én heerlijke warmte. Geen showelementen, geluiden, lichteffecten of andere poespas, maar een traditionele opgieting pur-sang!

De traditionele opgieting

De klassieke opgieting. Of op z’n Fins: de Löyly, staat bekend als hét ultieme sauna ritueel. Een eeuwenoude traditie in Finland, die we een tijd lang – door de komst van verschillende soorten showopgietingen – vergeten leken te zijn.

Een authentieke, klassieke opgieting gaat terug naar de basis: etherische oliën worden aan ijsballen toegevoegd en dit wordt weer op de warme saunakachel aangebracht. De saunameester brengt vervolgens de vochtige lucht die ontstaat in beweging met een handdoek of waaier. Het effect? De waterdeeltjes uit de lucht slaan als een warme deken neer op je huid én een fijne geur verspreidt zich door de saunacabine.


Classic Cup – mee-jureren!

Wapperen, gieten, zweten…voor het oog van tientallen (naakte) mensen. Wie denkt dat een opgieting in de sauna een simpele handeling is, heeft het mis… Niet voor niets dat er zoveel ‘Aufguss’ wedstrijden worden gehouden. Van NK tot WK. Met juryleden van over de hele wereld. En nu bij Thermen Bad Nieuweschans heb jij – als gast – dé kans om mee te jureren tijdens de Classic Cup op 4,5 en 6 november. Want wie kan onze saunameesters nu het beste beoordelen dan onze eigen sauna én opgiet liefhebbers? Wie heeft er volgens jou de beste luchtvochtigheid en wie kan als de beste hitte verplaatsen? Kom langs op 4,5 of 6 november, geniet van traditionele opgietingen én breng je stem uit!

Boek hier het unieke ‘Classic Cup arrangement’ en krijg unieke toegang tot vier wedstrijdopgietingen.


De loting: wie doen er mee en wat is het programma?

Door middel van een officiële loting, zijn de deelnemers van de ‘Classic Cup’ bekend. Wie van deze toppers gaat er van door met de titel ‘meester van de traditionele opgieting?’’ Bekijk hieronder het programma en de deelnemers.

 

Image not found 

 

 

Boek hier het unieke ‘Classic Cup arrangement’

Maak een keuze.