• Retreats
<     VORIGE

Stap in een wereld van puur genieten...

<     VORIGE

Stap in een wereld van puur genieten...

Puur genieten

Terug naar de bron

De puurheid van het Hoge Noorden, de oorsprong van wellness. Je ervaart het in onze thermale baden. Voel de omhelzing van heerlijk warm water én drijf op de kracht van verzorgende mineralen. Droom weg bij authentieke Noorse sauna rituelen en laat je meenemen door weldadige wellness. Adem in. Adem uit. Net zo diep én opwekkend als onze thermale bron. Hier beleef je wellness zoals de natuur het bedoeld heeft.

Water met een buitengewone kracht, 45 jaar oud

Mineraalrijk bronwater in Groningen, onder Nieuweschans? Dát geloofde toch niemand? Een Duitse onderzoeker klopte in 1975 aan bij de burgemeester van Nieuweschans. Hij stelde vast dat er ‘geneeskrachtig water onder Nieuweschans zat’. Op dat moment geloofde niemand zijn verhaal, tot dat er vijf jaar later werd geboord. En inderdaad - diep gelegen op 633 meter- wachtend om ontdekt te worden bleek ‘Heilwasser’ aanwezig te zijn. Thermaal water, gekwalificeerd volgens de normen van het ‘Deutscher Baderverband’ als Ijzer- en jodiumhoudende thermaalsole met een hoog gehalte calcium en sulfaat-iconen. Dé eerste thermale bron van Nederland was hiermee ontdekt.

En, met de ideale temperatuur van 36 graden is deze ontdekking inmiddels dé krachtige bron van Thermen Bad Nieuweschans, voorheen bekend als Fontana Nieuweschans.


Kuren, relaxen én gezond genieten

Ontspannen in thermaal water uit eigen bron; dat is uniek. Maar vooral ook heel heilzaam. Het thermale water van onze binnen- en buitenbaden beschikt over een bijzonder heilzame werking op lichaam en geest én nodigt uit om heerlijk te ontspannen.

Het verwarmde bronwater is rijk aan mineralen zoals zout, magnesium en jodium. Door die samenstelling, en door de warmte en rust die je tijdens een verblijf aan onze baden neemt, kan een bezoek aan ons resort een weldadige werking hebben bij spier- en gewrichtsklachten, huidklachten, chronische pijn en vermoeidheid. Goed dus voor je lichaam én zacht voor je geest!

Geniet van ontspanning, op jouw manier

Alle wellnessfaciliteiten van Thermen Bad Nieuweschans zijn indrukwekkend; binnen of buiten, warm of koud, met óf zonder badkleding. Puur genieten kan bij ons op veel verschillende manieren. En, omdat we weten dat iedereen ontspanning anders ervaart, hebben we twee verschillende zones gecreëerd in ons resort.

Kom je speciaal voor het kuren, relaxen en genieten van onze thermale baden? Dan nemen we je mee in ons badkledinggedeelte en ontdek je de heilzame kracht van het water uit onze eigen bron. Wil je uitgebreid(er) genieten en laat je je ook graag opwarmen door al onze sauna’s? Ervaar dan het heilzame en reinigende effect van onze sauna’s in het ongeklede gedeelte.  En is het badkledingdag? Dán is ook ons saunagedeelte verplicht gekleed toegankelijk.

Beleef Thermen Bad Nieuweschans op de manier die het beste bij jou past!

Familiebedrijf

Wist je dat Thermen Bad Nieuweschans onderdeel is van een hartverwarmende wellnessfamilie? Quality Wellnessresorts, het beste en fijnste voor jou..

Thermen Resorts
Familie Dolman

1 augustus 2019

Overname familiebedrijf Quality Wellnessresorts

Overname familiebedrijf Quality Wellnessresorts

1 oktober 2019

Opening Lampivaara sauna

Lees meer

Opening Lampivaara sauna

1 oktober 2019

Opening Noorderlicht sauna

Lees meer

Opening Noorderlicht sauna

1 oktober 2019

Opening Sequoia sauna

Lees meer

Opening Sequoia sauna

  • 2019
  • 2019
  • 2019
  • 2019

100% duurzaam!

Doel om medio 2024 volledig gasloos en dus ‘all-electric’ te zijn.

Lees er alles over

Thermen Cadeau

Geen mooier cadeau dan ontspanning in het vooruitzicht. Geef een Thermen Cadeau!

ONTDEK MEER

Maak een keuze.