• Retreats
app afbeelding thermen v3

NIEUW: Thermen Resort Account

Hiermee heb je altijd toegang tot je persoonlijke Thermenfans voordelen, je reserveringen, gegevens en een heerlijke dosis ontspannende inspiratie.

Lees meer

Op weg naar een 100% duurzame wellnessbeleving

Bij Thermen Bad Nieuweschans én Thermen Resorts

Bij Thermen Bad Nieuweschans zijn we vastbesloten om het verschil te maken. We bieden – jou als gast – een ontspannen en onvergetelijke dag in onze thermen, met een positieve impact. Ons hotel en onze thermen liggen midden in de prachtige natuur. Rust, ruimte en natuur is wat je bij ons als gast ervaart. En, we streven er naar dat we déze liefde voor de natuur aan onze volgende generaties mogen doorgeven.

Daarom steken we veel energie in het verduurzamen van ons resort, met als doel om medio 2024 volledig gasloos en dus ‘all-electric’ te zijn.

Onze stip op de horizon?

Een energiepositieve toekomst voor de volgende generatie, waarbij we meer energie opwekken dan we gebruiken. Een duurzaamheidsmissie waar we stap voor stap aan werken.

Onbezorgd en groen genieten

Hoe duurzamer onze thermen, hoe meer jij kan genieten van een ontspannen dag óf dagen – zonder dat het milieu onnodig belast wordt. Gericht op een ecologische voetafdruk die zo klein mogelijk is, nemen we onze verantwoordelijkheid en maken we grote stappen richting een duurzame wereld.

Duurzaam ondernemen met Green Key Certificering

Bij Thermen Bad Nieuweschans zijn we ervan overtuigd dat je beter ontspant als je weet dat jouw favoriete thermen, duurzaam ondernemen serieus neemt. De laatste jaren hebben wij talloze maatregelen genomen om de duurzaamheid van ons resort én ons hotel permanent te verhogen, uiteraard zonder dat jij als gast inlevert op kwaliteit en comfort. We dragen dan ook het ‘Green Key’ certificaat, het hoogst haalbare duurzaamheidskenmerk. Dat houdt in dat we streven naar een gezonde bedrijfsvoering, waarbij de belasting voor natuur én milieu zoveel mogelijk beperkt is. Bij Thermen Bad Nieuweschans zijn we dan ook vastbesloten om het verschil te maken én zetten we grote en kleine stappen richting onze duurzaamheidsmissie: Een energiepositieve toekomst voor iedereen.

Wist je dat...

... Thermen Bad Nieuweschans sinds kort extra blij is met de kracht van de zon. Want we hebben maar liefst 1600 zonnepanelen op ons resort, ons hotel én de brasserie gelegd. Dit is maar liefst goed voor 650.000 kwh – wat te vergelijken is met 160 huishoudens per jaar!

... 95% van onze sauna’s zijn al elektrisch. En die overige 5% wordt nog voor de zomer van 2023 geëlektrificeerd. Dát betekent al een mooie, warme stap richting een duurzame toekomst.

... We gebruik maken van vloerkoeling in onze sauna's? En om de vloer koel te houden, komt warmte vrij. Déze warmte hergebruiken we weer om de vloer op ons saunaplein te verwarmen. Opnieuw wél zo aangenaam voor je voeten…

... Genieten en ontspannen in thermaal bronwater, daarvoor kom je natuurlijk naar Thermen Bad Nieuweschans. Veel van ons water komt uit onze eigen diepe bron. Natuurlijk gezuiverd, rijk aan mineralen als zout, magnesium, jodium en bromide.

... Bij aankomst bij ons resort parkeer je je auto. Je komt opladen! En niet alleen jij, maar ook jouw auto. En wel elektrisch, want Thermen Bad Nieuweschans beschikt over 8 laadpalen.

... Het ondersteunen van de biodiversiteit, het scheiden van afval én inzamelen van petflessen, het gebruik maken van ledlampen en tijdschakelaars en inzet van waterbesparende kranen en douchekoppen … Nátuurlijk maken we daar bij Thermen Bad Nieuweschans ook gebruik van!

Het kan altijd duurzamer
Gericht op een ecologische voetafdruk die zo klein mogelijk is, nemen we onze verantwoordelijkheid en maken we grote stappen richting een duurzame wereld. Thermen Bad Nieuweschans heeft dan ook grote plannen om nóg meer te verduurzamen. Met warmtepompen, energiebuffers en een warmte- en koudeopslag. Onze ambitie gaat door 

Weldadig water uit eigen bron

Ontdek onze thermale baden.

Ontdek

Duurzaamheid bij onze zusjes

Oók bij onze andere resorts zijn we duurzaam bezig.

Duurzaamheid bij Thermen Resorts

Maak een keuze.