Het gezicht achter de Bediening, restaurant Norell

In gesprek met Iris

Gasten compleet in de watten leggen en keer op keer verrassen met de beste smaakbelevingen. Voor gastvrouw Iris van fine-dining restaurant Norell is het dagelijkse kost. Aan haar en haar collega’s de taak om alle gasten een speciale avond te bieden én alles goed te laten verlopen. Want een culinaire beleving gaat verder dan alleen eten!

Benieuwd hoe het is om te werken in een restaurant dat een plek in de restaurantgids Lekker500 heeft? We vroegen Iris naar haar ervaringen.

Het creëren van de optimale gastbeleving

Het is half 6 ’s avonds en de eerste gasten komen binnen. Voor Iris hét moment waarop ze haar beste beentje voor zet. Ze ontvangt de gasten, begeleidt ze naar hun tafel en adviseert ze over de beste wijn-spijs combinaties. “Maar wat voor mij het belangrijkste onderdeel van mijn werk is: alle gasten een fijne avond bezorgen”, zo vertelt ze. En dát begint met een goede voorbereiding. “Als mijn werkdag begint, lees ik eerst de dagopstart door. Hier vind ik alle belangrijke informatie voor de avond. Tussendoor ben ik druk met de laatste voorbereidende werkzaamheden voor het diner. We spreken met het team nog even kort de belangrijkste punten door en dan komen de gasten!”. Wanneer de culinaire avond in Norell erop zit en de gasten naar hun hotelkamer vertrekken, zorgen Iris en haar collega’s er ook voor dat het restaurant er weer spik-en-span uitziet. “We ruimen op, maken dingen schoon en vullen van alles bij. Zo zorgen we er samen voor dat onze collega’s morgen weer goed aan hun dag kunnen beginnen”.

 

Veel vrijheid en ruimte voor creativiteit

Precies die hoge mate van collegialiteit maakt het werken bij restaurant Norell en Thermen Bad Nieuweschans zo leuk volgens Iris. “Ik vind werken in dit team super leuk. Mede doordat we als collega’s echt op elkaar kunnen bouwen en op elkaar vertrouwen. Mijn team is doelgericht en ambitieus, maar er is ook veel ruimte voor gezelligheid op de momenten dat dit kan!”. Ze vertelt dat ze veel energie krijgt van de vrijheid en creativiteit die ze samen met haar collega’s vanuit het bedrijf krijgt. “We mogen en proberen veel. Zo is één van de collega’s druk bezig met de ontwikkeling van onze eigen likeuren en houdt een ander zich bezig met het maken van de gaafste cocktails. Je kunt tijdens je werk hier de link leggen met je eigen passies”.

 

Werken met passie

Bij restaurant Norell wordt met oog voor detail, precieze aandacht voor de perfecte uitvoering en uitzonderlijke service een eersteklas ervaring nagestreefd. Precies de zaken waar Iris naar op zoek was. “Ik heb hiervoor bijna 5 jaar bij een ander restaurant gewerkt, dat was mijn eerste (bij)baan. Afgelopen jaar heb ik mijn diploma voor leidinggevende bediening in ontvangst mogen nemen, waarna ik wat rond ging kijken in de branche. Een klasgenoot van mij sprak altijd vol enthousiasme over zijn werk bij Thermen Bad Nieuweschans, dat sprak mij aan en daardoor heb ik ook gesolliciteerd”, zo geeft ze aan. “Ik ben echt een passie voor wijnen, daar kan ik in mijn werk als gastvrouw bij Norell de gasten dan ook uitgebreid over adviseren”.

“Een klasgenoot van mij sprak altijd vol enthousiasme over zijn werk bij Thermen Bad Nieuweschans, dat sprak mij aan en daardoor heb ik ook gesolliciteerd!" - Iris

Verrassende ervaringen

Dat geen dag hetzelfde is, dat vindt Iris het leukste aan werken in de horeca. Ze vertelt dat haar werk erg divers is en dat ze echt de tijd krijgt om in te spelen op de wensen van de gasten. “De leukste momenten in mijn werk zijn wanneer gasten aangeven dat ze een leuke ervaring gehad hebben en ze verrast zijn. Dat geeft echt een voldaan gevoel!”. Ook het sociale aspect speelt hierbij een belangrijke rol voor Iris. “Je werkt met heel veel verschillende mensen, zowel collega’s als gasten. Het mooie van dit bedrijf is dan ook dat er veel afdelingen zijn, waarbij we allemaal iets van elkaar kunnen leren. Zo kunnen we gasten echt een totaalbeleving bieden!”.

Lokale ingrediënten

“Bij restaurant Norell serveren we gerechten met een Scandinavische touch. Hiervoor gebruiken we vooral lokale ingrediënten, bijvoorbeeld uit onze eigen tuin of typische streekproducten. Er zit echt een verhaal achter de gerechten en dat maakt het serveren ervan extra leuk!”

Ontdek onze afdelingen

Sluit jij je aan bij team Keuken, team Beauty of juist bij een van onze andere afdelingen?

Stel een job alert in!

Wanneer er een geschikte vacature vrijkomt, kunnen we contact opnemen met jou!

Maak een keuze.