Het gezicht achter de Keuken

In gesprek met Tonny

Terwijl onze gasten heerlijk rustig in ons restaurant ontspannen en genieten, is ons keukenteam druk voor hen in de weer. Een geoliede machine, dát typeert het keukenteam van Thermen Bad Nieuweschans. Een team waar ieder talent tot zijn recht komt, én waar ruimte is voor nog meer talenten… De keuken is dé werkplek van Tonny Sleeuwenhoek, Sous chef bij Thermen Bad Nieuweschans. We vroegen hem waarom hij al ruim 5 jaar met plezier in onze keuken werkt. Lees je mee?

Met de paplepel ingegoten

Tonny’s interesse voor koken zat er al vroeg in, als kleine jongen was hij al met potten en pannen in de weer. In eerste instantie zag hij zichzelf werken in een bakkerij, maar na een stage bij een bakker bleek het vroege opstaan toch niet helemaal zijn ding. “Ik ben eerst begonnen met de opleiding Consumptieve techniek, een combinatie van koken, bakkerij en bediening. Daarna heb ik me verder gespecialiseerd tot zelfstandig werkend kok”. Na werkzaam te zijn geweest bij een cateraar zag hij de vacature bij Thermen Bad Nieuweschans voorbij komen en besloot hij gelijk te solliciteren. “Een mooie kans, en gelukkig zijn de werktijden in ons resort een stuk flexibeler. Dat is erg fijn, omdat ik zo meer tijd met mijn gezin kan doorbrengen”.

 

Iedere werkdag is anders

Zijn werkdag in Brasserie Bubbels of de SaunaLodge van het wellnessresort begint rustig, met eerst een lekkere kop koffie samen met zijn collega’s. “Daarna ga ik naar de desbetreffende keuken en controleer ik de apparatuur en hygiëne. Samen met mijn team ga ik vervolgens aan de slag met de mise en place: we bereiden allerlei gerechten voor, zodat we klaarstaan wanneer de gasten er zijn en de drukte begint”. Tussen alle hectiek door houdt Tonny zich bezig met bestellingen, zorgt hij dat zijn keukens ten allen tijde schoon zijn én houdt hij het gehele werkproces in de gaten. “Mijn werkdagen zijn altijd anders, een typisch voordeel van werken in de keuken!”.

 

Altijd in beweging

Dat Thermen Bad Nieuweschans volop in ontwikkeling is, kan Tonny beamen. “Dat is het mooie aan werken bij dit bedrijf, er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen. Ook binnen mijn team. We krijgen de vrijheid om steeds weer nieuwe gerechten te bedenken, daarmee te experimenteren en ze vervolgens uit te voeren. Daar krijg ik echt energie van!”. De restaurants in het resort voeren ieder seizoen een nieuwe menukaart, die wordt getypeerd door seizoensgebonden, verse ingrediënten. Zo veel mogelijk uit eigen kruiden- en moestuin óf van lokale leveranciers. “Want dat smaakt én voel goed!”, aldus Tonny.

 

Tal van mogelijkheden

Ook blijven de koks steeds bezig met het vergaren van nieuwe kennis, ook onderling. “Zo heb ik een allergenen training gevolgd van de chef-kok van een van onze andere wellresorts. Het is gaaf om te zien dat we op deze manier kennis kunnen delen”. Daarnaast heeft de sous chef een cursus Effectief Leiderschap bijgewoond, een kans die hij via de Thermen Academy heeft gekregen. “Met onder meer trainingen en tal van doorgroeimogelijkheden kun je jezelf en je loopbaan in beweging houden bij dit bedrijf”, aldus Tonny.

“Een van de voordelen van werken bij Thermen Bad Nieuweschans, is dat ik na mijn werk nog even de sauna in kan om te genieten van de rust” - Tonny

Een collegiaal team

Werken in de keuken bij Thermen Bad Nieuweschans wordt gesymboliseerd door hard werken, passie voor lekker eten, creatief denkvermogen én een goede samenwerking. “Een goede samenwerking binnen het team is erg belangrijk. Gelukkig hebben we hele leuke collega’s, die elkaar altijd helpen en ondersteunen waar nodig. Ik zou mijn team dan ook omschrijven als collegiaal, echte doorzetters en vol gezelligheid”.

Een stapje extra zetten

“Het mooiste compliment dat ik ooit heb gekregen kwam van gasten die al meerdere keren bij ons hadden gegeten. Ze hadden geprobeerd een van de gerechten thuis na te maken, maar dat ging lastig. Toen heb ik alle ingrediënten en de bereidingswijze voor ze uitgewerkt. Dit werd enorm gewaardeerd en beloond met een leuk bedankje!”

Ontdek onze afdelingen

Sluit jij je aan bij team Keuken, team Beauty of juist bij een van onze andere afdelingen?

Stel een job alert in!

Wanneer er een geschikte vacature vrijkomt, kunnen we contact opnemen met jou!

Maak een keuze.