• Retreats

Eén behandeling of een Cryotherapie?

Kun jij wel wat meer energie gebruiken? Of wil je je immuunsysteem een impuls geven en je lichaam even helemaal resetten? Of misschien heb je wel last van huidklachten of -problemen en ben je op zoek naar een natuurlijke en eenvoudige manier om deze klachten aan te pakken?

Het exacte aantal Cryo behandelingen is helemaal afhankelijk van je klachten óf je doel. Wél hanteren we de vuistregel dat er minimaal vier uur tussen een Cryo behandeling moet zitten.

Cryotherapie is ‘hot’!

Cryotherapie is al jaar en dag in trek bij (bekende) sporters, maar ook steeds vaker bij mensen die last hebben van vermoeidheid, huidproblemen, reuma, depressiviteit, burn-out en stress. Reumapatiënten maken soms zelfs dagelijks gebruik van de speciale cryocabine om zó hun klachten wat te verminderen en dragelijker te maken.

Cryotherapie is in Nederland in opmars én Thermen Bad Nieuweschans is in de provincie Groningen de allereerste met een speciale cryocabine.

Ondanks de populariteit van een Cryo behandeling is het wel goed om te kijken hoe vaak je er gebruik van kan én mag maken…

Hoe lang mag je in een cryocabine verblijven?

Een Cryo behandeling is erg goed én gezond voor je lichaam en geest. Echter, mag je hier niet onbeperkt gebruik van maken. Door de extreme kou is twee á drie minuten in onze cabine voldoende. Tussen iedere behandeling dient minimaal vier uur te zitten.

Voel je je gedurende de behandeling niet goed in de cabine? Of raak je in paniek? Je kunt op elk moment de behandeling stoppen door de cabine te verlaten. De deuren zijn niet op slot: ze sluiten met magneetjes en je kunt er altijd uit wanneer je wilt. 

Hoe vaker, hoe sterker het resultaat

Cryotherapie is de benaming van meerdere Cryo behandelingen. Bij specifieke aandoeningen, zoals reuma, raden wij aan om meerdere sessies te boeken. Maar ook als je je weerstand wilt verhogen en je immuunsysteem wilt versterken, hebben meerdere behandelingen achter elkaar de voorkeur. Hoe vaker je komt, hoe sterker het resultaat.

Goed om te weten: Cryotherapie kan een aandoening als reuma niet genezen, maar het is wel een goede manier om pijn te bestrijden. Een kuur van 10 tot 20 behandelingen die kort op elkaar volgen heeft al een groot effect. Bij voorkeur 2 tot 3 weken elke dag één behandeling. Daarna heb je meestal 9 tot 12 maanden minder pijnklachten.  

De langetermijneffecten van een Cryo behandeling? Dieper en sneller in slaap komen, meer en betere energie én een mooiere huid. Toch is het voor iedereen anders. De één is wat gevoeliger en heeft na één sessie direct resultaat, de ander voelt het pas na vier sessies. Kom het vooral zelf ervaren!

Wat doet een Cryo behandeling

Wat zijn de contra-indicaties?

Maak een keuze.