• Retreats

Beleef de omgeving van Thermen Bad Nieuweschans

Gelegen in de rust en ruimte van Groningen

Zó fijn! Word wakker met een heerlijk uitgebreid ontbijt en trek erop uit in de omgeving van Thermen Bad Nieuweschans. Een charmant gebied met een afwisselend landschap; heidevelden, beekdalen, akkerranden, verscholen vennen en moerrassen, oude bossen en vriendelijke dorpjes. De omgeving van Thermen Bad Nieuweschans is een prachtig decor om van alles te zien, te beleven én om heerlijk tot rust te komen. We zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Cultureel Bad Nieuweschans

Naast Thermen Bad Nieuweschans biedt het voormalige Vestingstadje Bad Nieuweschans een breed scala aan culturele en levendige activiteiten. 

  • In het vestingmuseum, dat gehuisvest is in voormalige kanonniersbarakken aan de 1e Kanonnierstraat nr. 2, bevinden zich kaarten, oude foto's, opgegraven voorwerpen en veel documentatiemateriaal over Nieuweschans en omgeving.

  • De Kiekkaaste, zoals deze vogelkijkhut ook wordt genoemd, is de enige buitendijkse vogelkijkhut van Nederland en heeft een goed zicht op de slikvelden van de Dollard.

  • Proef, waar de regio van Bad Nieuweschans groot mee is geworden! In een prachtige, oude stoomlocomotievenbeurs, vind je De Graanrepubliek. Verschillende makers én boeren experimenteren hier met nieuwe- en oude toepassingen van Gronings graan in bijvoorbeeld bier, jenever én brood. Je vindt in dit historische pand o.a. een maalderij, mouterij, bakkerij, pastamakerij, brouwerij, distilleerderij, proeflokaal én proefkeuken.

Natuurlijke omgevingen

Mooi aangelegde wandelpaden langs de Westerwoldse Aa en diverse vogel broed- en rustgebieden maken deze omgeving bij uitstek geschikt om te wandelen of fietsen in de natuur.

Wandel door het Dal van de Ruiten Aa
De omgeving van Thermen Bad Nieuweschans is zeer geschikt om te voet te ontdekken. Wandel in het Dal van de Ruiten Aa en beleef de natuur van vroeger. Geniet van de kronkelende beekjes en het fascinerende landschap met een rijke flora en fauna. En, heb je trek gekregen? Op de route staan diverse picknicktafeltjes en bankjes om tot rust te komen en te genieten van al het moois om je heen.

Verruim je blik in het weidse polderlandschap van Oldambt
Het Oldambt is prachtig om te fietsen of te wandelen. Je fietst of wandelt door weidse polderlandschappen die in een eeuwenlange strijd tegen het water aan de zee werden onttrokken. Laat de frisse wind door je haren waaien, kom helemaal tot rust óf ga genieten van de bijzondere vogels in de omgeving. Langs de Waddenzee vind je de kwelders, voor vogelspotters een waar paradijs!

Tip: Op dit moment staan de felgele koolzaadvelden in het landschap in bloei, bijzonder mooi om te zien!

Maak een fietstocht door Westerwolde
Westerwolde is een uniek gebied in het zuidoosten van Groningen. Hier fiets je over kronkelende fietspaden en langs stukjes heide of akkerranden. Afwisseling is gegarandeerd! In Westerwolde zijn diverse fietsroutes uitgezet. Binnen enkele kilometers maak je een reis door het verleden en fiets je door pittoreske (vesting) dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Vaar met een sloep, kano of zeilboot op het meer van Blauwestad
Op zoek naar een actievere dagbesteding, maar toch de rust en ruimte van de omgeving beleven? Dan zit je goed op het meer van Blauwestad. Naast zeilboten en sloepjes kun je hier ook kano’s huren. Vaar over het meer of langs de villa’s in Blauwestad. En, wil je na afloop van je boottocht gezellig nagenieten met een etentje? Onze chefkoks verrassen je in restaurant Waters of the World met een 3- of 5 gangen diner.

Ons prachtige kuurpark

Blijf je liever dichterbij Thermen Bad Nieuweschans en kom je puur voor rust, ontspanning en tijd voor jezelf? Maak dan een wandeling vanuit je hotelkamer in ons 10 ha. grote kuurpark. Dat is genieten van heel dichtbij! Neem een goed boek mee en nestel je in een van de bearchairs of hangmatten bij de vijver. Wij zorgen voor een hapje en een drankje, want naast onze roomservice bieden wij je ook parkservice.

Welke tip je ook opvolgt, puur genieten in het mooie Groningen is gegarandeerd!

Blijf heerlijk overnachten

Ga er even tussenuit en kom helemaal tot rust bij Hotel Thermen Bad Nieuweschans, geniet van de natuur en de prachtige omgeving.

Reservieren

Ontdek ons thermaalbad

Stap in onze baden, drijf op de kracht van mineralen en zouten en… ontspan! Dit is zuivere wellness. Goed voor je lichaam, zacht voor je geest.

Anschauen

Maak een keuze.