• Retreats

Heb je vragen over Cryotherapie?

We begrijpen dat je wellicht nog wat vragen hebt over onze nieuwe Cryo behandeling. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet (én beantwoord natuurlijk). Mochten er toch nog vragen of onduidelijkheden zijn, of twijfel je of een Cryo behandeling iets voor jou is? Neem dan gerust contact met ons op.

Een Cryo behandeling (meerdere sessies worden ook wel Cryotherapie genoemd) is gebaseerd op een oeroud principe; je lichaam blootstellen aan extreme kou. Gedurende twee tot drie minuten sta je in een ijskoude cryocabine, met een extreme temperatuur van tussen de -110 en -160 graden Celsius. Dit heeft vele gezondheidseffecten op je lichaam én geest. Lees er hier alles over.

Cryotherapie is effectief gebleken bij het verhelpen van (chronische) pijn, jeuk, ontstekingen en blessures. Daarnaast versterkt een Cryo behandeling ook je immuunsysteem en helpt het bij diverse huidklachten. Bekijk hier alle gezondheidsvoordelen

Een temperatuur van -110 tot - 160 graden lijkt én klinkt heel koud. Bedenk echter dat de lucht in de cabine extreem droog is. De gevoelstemperatuur is daardoor niet onaangenaam. 

Een Cryo behandeling is geheel pijnloos. Je voelt alleen de 'droge' kou. Na afloop zullen eventuele pijnklachten juist verminderen én voel je je prettig en gelukkig omdat er endorfines en serotonines vrijkomen. Meer gezondheidsvoordelen lezen? 

Cryo therapie is een wetenschappelijk bewezen techniek, die het immuunsysteem verbetert en klachten helpt verminderen. In een periode van twee tot drie minuten wordt je lichaam blootgesteld aan extreme kou door stikstof in gasvorm. De kou is een 'droge' kou, dat prettiger aanvoelt dan bijvoorbeeld een koud ijsbad. Soms voelen mensen aan het einde van een behandeling wat tintelingen, welke vrij snel stoppen wanneer je de cabine uitstapt. Een Cryo behandeling is dan ook zeker veilig, wanneer je geen contra-indicaties hebt.

Pas altijd wel de instructies toe bij het ondergaan van de Cryo behandeling: betreed de cabine helemaal droog (geen natte sokken of kleding) en bedek gevoelige delen van het lichaam met mondkapjes, oorwarmers, handschoenen en sokken of sloffen.

Zorg daarnaast dat er geen metalen delen van kleding direct de huid raken. Draag geen sieraden of piercings tijdens de behandeling (ringen, kettingen, armbandjes of enkelbandjes), hoewel moeilijk te verwijderen piercings eventueel bij uitzondering kunnen worden afgeplakt met tape. Houd de contra-indicaties goed in de gaten.

Een Cryo behandeling is het meest effectief wanneer zoveel mogelijk van je huid vrij is. Je stapt de cryocabine daarom in met minimale kleding; speciale sloffen of sokken, eventueel handschoenen en (eigen) droge kleding als een broekje en/of bh en topje. Je krijgt van ons uitwasbare handschoenen en warme sokken overhandigd om te dragen in de cabine. Voor vrouwen hebben we een BH beschikbaar, aangezien de extreme kou de huid rondom de tepels van vrouwen kan irriteren. Natuurlijk is het ook toegestaan om je eigen BH of een kort hempje mee te nemen. 

– Mannen: droog ondergoed of droge badkleding, eventueel handschoenen (die krijg je van ons) en sokken (die krijg je ook van ons).
– Vrouwen: droog ondergoed of droge badkleding, eventueel handschoenen (die krijg je van ons) en sokken (die krijg je ook van ons).

Zorg daarnaast dat er geen metalen delen van kleding direct de huid raken. Draag geen sieraden of piercings tijdens de behandeling (ringen, kettingen, armbandjes of enkelbandjes), hoewel moeilijk te verwijderen piercings eventueel bij uitzondering kunnen worden afgeplakt met tape. 

 

Douchen is niet nodig. Zeker niet voor je Cryo behandeling. Een droge huid is zelfs beter. Tijdens de behandeling blijft je lichaam droog. Ook na de behandeling hoef je niet onder de douche. Aankleden en je kunt direct weer door.

Voel je je plotseling niet goed in de cabine? Of raak je in paniek? Op elk moment kun je de behandeling stoppen door de cabine te verlaten. De deuren zijn niet op slot: ze sluiten met magneetjes en je kunt er altijd uit wanneer je wilt.

Is de tijd om? Stap dan voorzichtig uit de cryocabine en trek je badjas aan. Het is normaal dat je huid rood is net na de behandeling. Daarnaast zal je ook tintelingen over je hele lichaam voelen. 

 

Meteen na de Cryo behandeling voel je je goed. Het is net of je meer energie hebt. En dat klopt: door de extreem lage temperatuur komen endorfine en serotonine vrij, stoffen die daarvoor zorgen. Het kan zijn dat je ook al merkt dat je last hebt van minder (spier)pijn. Dat verschilt van persoon tot persoon. 

Een Cryo behandeling kun je bijboeken bij je bezoek aan je entree voor onze sauna's en/of thermale baden. Ook als je verblijft in ons Hotel Thermen Bad Nieuweschans, kun je een Cryo behandeling bijboeken. Een losse cryo behandeling kost € 34,95 p.p. Binnenkort zullen we ook de Cryo-rittenkaart lanceren, waarbij je meerdere sessies in één keer kunt aanschaffen. Wil je alvast weten of je voor één of meerdere Cryo behandelingen moet kiezen? 

Een Cryo behandeling is een veilige methode die in principe op én voor iedereen toepasbaar is, maar er zijn enkele situaties waarin je liever niet de ijskoude cabine induikt. Bijvoorbeeld als je zwanger bent of een verhoogde bloeddruk hebt. Of als je last hebt van een hart- en vaatziekte of een hartritmestoornis. Oók bij bloedarmoede en bij longaandoeningen kun je beter geen gebruik maken van onze cryocabine. Alle uitzonderingsgevallen, of ook wel contra-indicaties genoemd, hebben we voor je op een rijtje gezet. Mocht je niet zeker zijn, neem dan even contact op met een medisch specialist.

Helaas, op dit moment wordt een Cryo behandeling of therapie nog niet vergoed door de zorgverzekering.

De cryocabine wordt altijd goed schoongemaakt na iedere behandeling. Op dit moment hebben we nog een aantal aanvullende maatregelen die wij hanteren.

  • Andere aanvullende maatregelen met betrekking tot het coronavirus én hoe wij er als resort mee om gaan, vind je hier.

Nee, helaas. Het is alleen mogelijk om een Cryo behandeling te boeken in combinatie met een bezoek aan ons resort of hotel.

 

Alles over Cryotherapie

Wil je meer weten over cryotherapie?

Tarieven en Arrangementen

Combineer jouw dag wellness met een cryobehandeling.

Maak een keuze.