• Retreats

Nieuwe naam én nieuwe wellnessfamilie

5 Augustus 2019

Familiebedrijf Quality Wellnessresorts, eigenaar van Thermen Bussloo, Thermen Soesterberg en Thermen Berendonck, neemt kuuroord Fontana Resort Bad Nieuweschans over. 

“Deze maand is het precies 12,5 jaar geleden dat mijn ouders wellnessresort Thermen Bussloo, vlakbij Apeldoorn, openden,” vertelt directeur Fabian Dolman. “Het begon allemaal met de droom om in Bussloo Nederlands mooiste wellnessresort te openen. In 2017 kregen we de kans om Thermen Soesterberg over te nemen en op 1 mei van dit jaar openden we Thermen Berendonck in Wijchen. En nu behoort ook Fontana Resort Bad Nieuweschans tot de wellnessfamilie!

Een familiebedrijf dat staat voor continuïteit, innovatie, passie, ondernemerschap en spiritualiteit.
Fabian Dolman - Directeur familiebedrijf Quality Wellnessresorts

De naam van het resort is vanaf heden aangepast in lijn met onze andere resorts, Thermen Bad Nieuweschans. "Maar als je een nieuwe naam hebt, moet je de gasten ook iets nieuws bieden”, vindt Dolman. "Je kunt het niet alleen houden bij een nieuwe website en logo. In september openen we daarom drie nieuwe saunafaciliteiten. We zijn er al hard mee bezig.”

Nieuwe sauna's

Wekelijks is hij nu aanwezig in Bad Nieuweschans. Praten met medewerkers, ideeën uitwisselen, broeden op nieuwe dingen en uitleggen waar hij met het bedrijf naartoe wil. Dolman wil een nieuwe doelgroep aanboren: liefhebbers van sauna. "Voorop staat dat we de gast tevreden willen stellen. Op hotel- en wellnessgebied zijn we in Noord-Nederland al toonaangevend. Dat verdient op saunagebied navolging.”

De drie nieuwe saunafaciliteiten zijn geïnspireerd op de Scandinavische sauna. "Eentje gaat bijvoorbeeld ‘Nordic Forrest’ heten. "Je kijkt door ramen en ziet een prachtige horizon van Zweden voorbij komen. Je kijkt naar het plafond en ziet het noorderlicht. Het ademt de sfeer van een soort jachthuis. Net alsof je in de bossen van Zweden of Noorwegen verblijft.”

Saunatheater

Over twee jaar moet er een heus Sauna Theater zijn gerealiseerd. Inclusief een videowall en lichtinstallatie. "Nee, dit is geen gok of avontuur. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat hier veel behoefte aan is. De gast wordt hierdoor echt geraakt. We zijn nu al bezig om saunameesters op te leiden. Als we dat achter de rug hebben en de verbouwing is klaar gaan we hier het WK opgieten organiseren.”

Maak een keuze.