• Retreats

Relaxation day - maak jij er tijd voor?

Ilona Rave 9 Augustus 2021

Druk, druk, druk. Tegenwoordig lijkt het wel het enige woord te zijn waar we ons allemaal in kunnen vinden. Als je iemand ontmoet op een verjaardag en vraagt hoe het met diegene gaat, hoor je al snel ’ik heb het druk’, of ‘het is druk op het werk’. Iedere dag krijgen we te maken met prikkels. Véél prikkels. We sprinten van het werk naar huis om de kinderen op te halen, even snel boodschappen doen, om vervolgens het eten te koken én daarna nog hardlopen om de coronakilo’s eraf te sporten.

#NationalRelaxationDay

Zo nu en dan is het goed even pas op de plaats te maken en alles weer op een rijtje te zetten. Tijd om even stil te staan, om vervolgens weer in volle kracht vooruit te gaan. Wat ons kan helpen, zijn momenten van rust én ontspanning. En, dat is precies de gedachte geweest van Sean Moeller, de bedenker van de National Relaxation Day op 15 augustus. Wij kunnen deze dag natuurlijk alleen maar omarmen én zeggen daar geen nee tegen. Wat ons betreft is er niet één National Relaxation Day, maar zou je eigenlijk iedere week zo’n dag moeten hebben. Of, misschien wel iedere dag zo’n moment…

Maar, hoe doen we dat eigenlijk, ontspannen? Zijn we het verleerd? Wij geven je vijf tips.

Hoe ontspan jij? 5 relaxte tips!


#1. Ga een dagje offline

Een avondje netflixen, gamen of urenlang wandelen door de tijdlijn van Facebook of Instagram, daar is niks mis mee. We doen het regelmatig. Toch is het goed om zo nu en dan het internet even los te laten, even iets anders te doen. Minder online betekent minder prikkels én meer rust. Las je zo’n digitale break in, dan merk je meteen het positieve effect op jou, je welzijn en je leven. Er zijn nog weinig plekken waar je een dagje offline bent. Oók daarom is ons resort zo fijn. Bij ons ben je ongemerkt én gemakkelijk zomaar een dag niet verbonden. Alleen nog met jezelf.

#2 Ga minder snel, vertraag je tempo

Rust kun je vinden in de lege momenten van je dag. Neem daarom de tijd om te ontspannen, vertraag je tempo én ga gewoon eens wat langzamer. In ons resort vergeet je de tijd. Ontspan in onze sauna’s, sluit je ogen en droom weg of geniet van onze fijne thermale baden. Haal diep adem en neem de ruimte om te genieten. Zonde van de tijd? Je zult zien dat zo’n moment van vertraging weer ruimte biedt om vooruit te gaan.

Image not found

#3 Ontdek nieuwe rituelen

Meditaties, geurbelevenissen, yoga-sessies én andere fijne rituelen. Waan je even in een totaal andere wereld, vergeet het alledaagse. Het zijn momenten om je lichaam en geest even helemaal te laten ontspannen én meer te genieten van het hier-en-nu. Ontspan compleet met ons unieke belevenisprogramma. Waarbij je even uit je hoofd gaat én weer in je lichaam. Niks moet, alles mag.

Image not found

#4 Geniet van de buitenlucht

Ga je al regelmatig de buitenlucht in? Fijn! De natuur heeft namelijk een grote invloed op je mentale gezondheid; het vermindert spanningen, boosheid en moeheid en het verhoogt je geluksgevoel en energie. De buitenlucht helpt je daarbij te ontspannen, zorgt voor de nodige vitaminen en werkt verfrissend. Niet voor niets dat onze thermale baden omringd zijn door prachtige natuur én dat je bij ons volop kunt genieten van de frisse buitenlucht. Wandel door ons Badjassenpark, laat je verrassen door de omgeving, geniet van een drankje op de ligweide én lees een goed boek.

Image not found

#5 Zorg voor een goede nachtrust
Pas wanneer je ontspannen naar bed gaat, rust je goed uit. Tip #4 – geniet van de buitenlucht-, kan je daarmee op weg helpen. Door jezelf de hele dag wat daglicht en buitenlucht te gunnen, weet je lichaam dat het ’s avonds tijd is om te gaan slapen. Maar ook na een dagje sauna, val je ongetwijfeld in een diepe slaap. Omdat je de hele dag in een ontspannen ‘flow’ zit, verlaagt je hartslag waardoor je nog meer ontspant. Een saunabezoek brengt je in een betere slaapmodus. En, heb je de smaak te pakken? Blijf dan een nachtje (of meerdere nachten) slapen in ons hotel, geniet van twee saunadagen én word ook nog eens uitgerust wakker.

Af en toe een bewuste relaxdag inplannen is voor iedereen een goed idee.
We hebben allemaal van tijd tot tijd een pauze nodig. Wanneer vier jij jouw Nationale Relaxdag?

Reserveer snel jouw dagje ontspanning bij Thermen Bad Nieuweschans!

Maak een keuze.