• Retreats

Wat maakt Thermen Bad Nieuweschans uniek?

De puurheid van het Hoge Noorden, de oorsprong van wellness. Je ervaart het in onze thermale baden. Voel de omhelzing van heerlijk warm water én drijf op de kracht van verzorgende mineralen. Droom weg bij authentieke Noorse sauna rituelen en laat je meenemen door weldadige wellness. Adem in. Adem uit. Net zo diep én opwekkend als onze thermale bron. Hier beleef je wellness zoals de natuur het bedoeld heeft.

Water met een buitengewone kracht, 45 jaar oud

Mineraalrijk bronwater in Groningen, onder Nieuweschans? Dát geloofde toch niemand? Een Duitse onderzoeker klopte in 1975 aan bij de burgemeester van Nieuweschans. Hij stelde vast dat er ‘geneeskrachtig water onder Nieuweschans zat’. Op dat moment geloofde niemand zijn verhaal, tot dat er vijf jaar later werd geboord. En inderdaad - diep gelegen op 633 meter- wachtend om ontdekt te worden bleek ‘Heilwasser’ aanwezig te zijn. Thermaal water, gekwalificeerd volgens de normen van het ‘Deutscher Baderverband’ als Ijzer- en jodiumhoudende thermaalsole met een hoog gehalte calcium en sulfaat-iconen. Dé eerste thermale bron van Nederland was hiermee ontdekt.

Geniet van ontspanning, op jouw manier

Alle wellnessfaciliteiten van Thermen Bad Nieuweschans zijn indrukwekkend; binnen of buiten, warm of koud, met óf zonder badkleding. Puur genieten kan bij ons op veel verschillende manieren. En, omdat we weten dat iedereen ontspanning anders ervaart, hebben we twee verschillende zones gecreëerd in ons resort.

Kom je speciaal voor het kuren, relaxen en genieten van onze thermale baden? Dan nemen we je mee in ons badkledinggedeelte en ontdek je de heilzame kracht van het water uit onze eigen bron. Wil je uitgebreid(er) genieten en laat je je ook graag opwarmen door al onze sauna’s? Ervaar dan het heilzame en reinigende effect van onze sauna’s in het ongeklede gedeelte. Let wel; in het gedeelte van onze thermale baden kun je óók in badkleding genieten van een paar fijne sauna’s. En is het badkledingdag? Dán is ook ons saunagedeelte verplicht gekleed toegankelijk.

Beleef Thermen Bad Nieuweschans op de manier die het beste bij jou past!

Zuivere wellness, recht uit de bron

Hier kom je om te kuren, rusten, relaxen en genieten. Ervaar de kracht van de natuur, ontdek onze unieke faciliteiten.

Thermen entree (incl. thermaalbad)

Inclusief deelname aan ons belevenisprogramma. Van heerlijke klankrituelen en geurbelevenissen tot rustgevende meditaties. Van ons, voor jou

Sauna arrangementen

Met een sauna arrangement bij Thermen Bad Nieuweschans maak jij jouw wellnessdag compleet. Kom de hele dag genieten of alleen tijdens de ochtend of avond. Combineer jouw entree met een heerlijke massage of behandeling. Aan jou de keus! Wil je je dag compleet maken met een heerlijke lunch of diner? Dan is de Entree met lunch of Entree met diner iets voor jou. Of wil je de dag combineren met een heerlijke massage? Kies dan voor de Entree sauna met massage.

Hotel arrangementen

Het ontspannen gevoel nog wat langer vasthouden? Blijf dan overnachten in Hotel Thermen Bad Nieuweschans Een sauna arrangement met overnachting is de perfecte manier om nog wat langer van je wellnessbeleving te genieten. Je wandelt rechtstreeks vanaf het hotel ons saunacomplex in. Ideaal voor pure ontspanning én een heerlijke mini-vakantie in eigen land. 

Wij bieden fijne hotelarrangementen aan in combinatie met onze sauna's en wellness. Bekijk welk arrangement past bij jou past!

100% duurzaam!

Doel om medio 2024 volledig gasloos en dus ‘all-electric’ te zijn.

Lees er alles over

Thermen Cadeau

Geen mooier cadeau dan ontspanning in het vooruitzicht. Geef een Thermen Cadeau!

ONTDEK MEER

Maak een keuze.