• Retreats
Wat wil je reserveren?
Entree incl. sauna Entree Thermaalbad
Voucher verzilveren
Ik heb een voucher

Hamam en Rasul

Leer meer over deze twee Oosterse rituelen en ontdek jouw favoriet

Groninger Koolzaad hamam

Ervaar een eeuwenoud reinigingsritueel uit het hart van Centraal-Azië. Honderden jaren geleden wisten ze daar al precies wat genieten was. En dát gevoel kun je nu ook ervaren bij Thermen Bad Nieuweschans. Met een échte Groningse twist...

Aantal minuten en prijs
50 minuten
€79,95 p.p.

Limus Rasul

Een heerlijke scrub waarbij je jezelf of je reisgezel insmeert met een fijne klei scrub. Je krijgt hierdoor een zijdezachte huid. Dit is vooral goed voor de huid en de doorbloeding.


Aantal minuten en prijs
35 minuten
€24,95 p.p.

Hamam behandeling

In ons badhuis neem je plaats in de stoomcabine, waardoor je poriën verwijden en de huid beter gereinigd kan worden. Op een verwarmde tafel word je overgoten met warm water. Het gehele lichaam wordt gescrubd om de dode huidcellen te verwijderen. Vervolgens word je op traditionele wijze ingezeept en gemasseerd met de lokale Groninger koolzaadzeep.

Na het ritueel voelt je huid zijdezacht aan en voel je je weer als herboren.

De Hamam is een heerlijke, intense beleving voor lichaam en geest. Word je blij van... Echt!

Oosters ritueel met Groningse twist...

Wie bekend is in Groningen, kent ook de prachtige velden vol bloeiende koolzaad. Van oudsher wordt er een Groningen veel koolzaad verbouwd, een knalgeel geurend gewas dat vooral prachtig in bloei staat in de maanden april en mei. Uit de zaden wordt plantaardige olie geperst wat o.a. voor biobrandstof wordt gebruikt, maar dus óók voor onze eigen Groningse Koolzaadzeep die we gebruiken tijdens onze Hamam behandeling. 

De voordelen voor je huid? Het werkt kalmerend, vochtinbrengend en biedt een goede verzorging voor de droge, gevoelige en geïrriteerde huid. En niet heel onbelangrijk; de geur is heerlijk ontspannend.

Limus Rasul

Een heerlijke scrub waarbij je jezelf of je reisgezel insmeert met een fijne klei scrub. Je krijgt hierdoor een zijdezachte huid. Dit is vooral goed voor de huid en de doorbloeding.

 

 

100% duurzaam!

Doel om medio 2024 volledig gasloos en dus ‘all-electric’ te zijn.

Lees er alles over

Thermen Cadeau

Geen mooier cadeau dan ontspanning in het vooruitzicht. Geef een Thermen Cadeau!

ONTDEK MEER

Maak een keuze.